Cukorcefre recetje:
Öntsön 6 kg cukrot egy 30 literes cefréző hordóba, majd öntsön hozzá
10 liter meleg, legalább 35°C-os vizet. Kevergesse addig, amíg a cukor
maradék nélkül fel nem oldódik a vízben, majd öntsön hozzá további 11
liter meleg vizet és keverje össze. Ha már 30°C alá hűlt a víz, bontsa
ki az alcotec 48 turbó élesztőt és borítsa a zacskó teljes tartalmát a
cefrébe. Zárja le a cefréző hordót és tegye rá a vízzel megtöltött
kotyogót..20-25°C-os hőmérsékleten 2 nap alatt 14%-os, 5 nap alatt
20%-os alkohol tartalmú cefrét kap. Ez a mennyiség lepárlás és higítás
után kb. 8 liter 40%-os, vodka jellegű alkoholnak felel meg.
Figyelem! A turbó élesztő nagyon gyorsan és igen intenzíven erjeszt,
ezért a cefre hirtelen habosodik fel. Ha nem elég nagy a cefréző tartály
(a ceférző tartály biztonsággal 2/3 részéig tölthető), inkább ne tegyen
rá kotyogót, mert a kifutó cefre adott esetben eltömheti a kotyogót,
túlnyomást képezhet a hordóban, mely veszélyes.
Tipp: a cukorcefréhez adhat például bodza- vagy akácvirágot is.
1 tasak 25 liter cefréhez elegendő.
Optimalizált kombináció fajélesztőből, enzimből, élesztő tápsóból és ásványi anyagokból
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése